VVS arbejde – hvad er det?

VVS arbejde er i dag flere ting og minder mest af alt om det arbejde, som en blikkenslager lavede i gamle dag. Udviklingen har dog været medvirkende til at udvikle blikkenslager arbejdet ligesom de fleste andre erhverv og dækker nu flere arbejdsområder end den tidligere blikkenslager. VVS er en forkortelse for varme, ventilation og sanitetsteknik, men udviklingen har igen været medvirkende til, at en VVS ‘er nu dækker flere områder end disse 3. I bygningsingeniør-branchen er en VVS’ er en person som arbejder med vand, varme, afløb, ventilationer i mange forskellige sammenhænge. En VVS’ er har altså mange forskellige arbejdsopgaver indenfor bygningsingeniør-branchen.

VVS arbejde findes også som en teknisk håndværkeruddannelse som en VVS-energiuddannelse. Denne uddannelse er en erhvervsfaglig og teknisk uddannelse. Der er denne uddannelse, du skal bruge for at blive VVS’ er og arbejde i bygningsingeniør-branchen. Uddannelsen har oftest en varighed på 4 år, og indeholder specialer hvor du kan blive specialiseret installatør eller andet indenfor området. Med en uddannelse som denne kan du arbejde med mange opgaver i bygningsingeniør-branchen og især vand, varme, afløb og andet.

VVS’ er og blikkenslagerarbejde

Det er vigtigt at have en kompetent og professionel VVS’er tilknyttet. Det er uanset om opgaven er lille eller stor, er det vigtigt at få den løst effektivt. Udgangspunktet skal altid være det enkelte individ og den enkelte kunde, så der kan blive lavet den helt rigtige individuelle opgave. Det er vigtigt både at have tilknyttet en professionel blikkenslager tilknyttet eller i netværket, uanset om det skulle være til den private husholdning eller virksomhed. Du kan nemlig akut få behov for en blikkenslager, hvis uheldet skulle være ude. Det kunne eksempelvis være at renovere og bygge forskellige badeværelser og køkkener, montering og service af fjernvarme- og solvarmeanlæg. Når der skal tilknyttes en lokal blikkenslager er det vigtigt, at denne blikkenslager har en god forhistorie uanset opgavens størrelse eller omfang. Det er vigtigt, at der bliver lavet langtidsholdbart kvalitetsarbejde fra blikkenslagerens side – det er uanset hvor i landet du skal have lavet blikkenslagerarbejdet uanset om det skulle være i København, Aarhus, Roskilde, Taastrup eller andre steder i Danmark.

Forskellige opgaver for blikkenslageren

Udviklingen fra datidens blikkenslagerarbejde til nutidens VVS-arbejde har medgjort at nutidens blikkenslagere har mange flere forskellige opgavetyper, som de kan overkomme på grund af det højere uddannelsesniveau de besidder. Det er opgaver som ejendomsservice, hvor der bliver tilbudt vedligeholdelse og reparation af VVS-installationer i boligen. Derudover tilbydes almindelig VVS-arbejder ligesom i gamle dage – alt indenfor vand, varme, sanitet og gas. Renovering af badeværelser og køkkener er ligeledes noget som nutidens blikkenslagere kan overkomme. Ydermere kan nutidens blikkenslager også stå for oliefyret, fjernvarmen, naturgas og solvarme. Alle disse mange opgaver kan en VVS’ er altså stå for i dag. Dette giver nutidens blikkenslagere mulighed for at klare mange forskellige opgavetyper i de forskellige boliger, således at der ikke skal flere forskellige typer håndværkere forbi. Udviklingen og et højere uddannelsesniveau har altså givet flere kompetencer til blikkenslagerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *