Traditionel mad ud af huset

Det har sjældent været mere populært at få bragt mad ud af huset til fester og arrangementer, end det er nu. Længe har markedet været domineret af udenlandsk mad som italienske pizzaer, japansk sushi eller mexicanske tacos, men nu er særligt den traditionelle, danske mad i høj kurs. Der er flere virksomheder der endda specialiserer sig i at levere steg med brun sovs, tarteletter og smørrebrød til sultne danskere, der skal stille gæsternes smagsløg tilfredse. Det er ikke kun hos gamle, danske kroer at du kan bestille traditionel mad ud af huset. En lang række moderne cateringfirmaer byder også på smagfulde danske spiser. Det er særligt praktisk hvis eksempelvis smørrebrød bare skal udgøre en forret, men selskabet ønsker en mere moderne hovedret.

Se mere hos http://pigerneskøkken.dk/

Lækkert smørrebrød

Noget af det lækreste, mange danskere kender til, er velsmurte smørrebrød der er belagt til loftet med velsmagende tilbehør. Smørrebrød er kendt som en dansk nationalspise og bliver flittigt serveret til mange former for arrangementer, alt fra rejsegilder til konfirmationer, men er også en yndet spise i de danske hjem uden en særlig lejlighed til grunde. Hvis du får gæster og ikke selv gider at stå og smøre smørrebrød til lejligheden, så kan du bestille den danske spise til udbringning. Du kan altid selv vælge, hvilken slags smørrebrød du gerne vil have bragt ud.

Det smarte ved smørrebrød er nemlig, at der altid er noget for enhver smag, bogstaveligt talt. Hvis ikke du er til de traditionelle anretninger på rugbrød, så kan du sommetider også købe smørrebrød i form af en kagemand. Det er en stor, samlet bund med det traditionelle pålæg, som du kender fra smørrebrød, fordelt ud på formen af en kagemand. Så kan dine gæster selv skære i kagemanden og snuppe det stykke og fyld, de har lyst til.

Populært smørrebrød

Du har med sikkerhed hørt nogle tale om Dyrlægens Natmad, men hvad pokker er det? Jo, det er navnet på et populært stykke smørrebrød, som du med sikkerhed kan finde på alle menukort der beskæftiger sig med netop dette. Et stykke rugbrød repræsenteret med leverpostej, sky, saltkød og rå løg er en populær ret. Du kan også få smørrebrød med fisk og rejer. Særligt populær er den syngende Sol over Gudhjem, der består af sild med en rå æggeblomme og radisser, der giver et dejligt frisk bid til den tunge sild. Det er generelt kendetegnet ved smørrebrød – Der er en særlig smags- og konsistenskontrast på det danske rugbrød, der gør, at harmonien svinger.

Det er også muligt at få smørrebrød med tatar, røget laks, kogte æg, smagfuld roastbeef, traditionel rullepølse, et stykke flæskesteg, lun leverpostej eller den sæsonbetonede med røget ål, der er toppet med røræg og friske krydderurter. Hvis du vil bestille børnevenlige stykker smørrebrød, kan du få din cater til at fravælge noget af tilbehøret, der ofte gør de små munde utilfredse. Dog plejer smørrebrød med frikadelle eller fiskefilet at vække opsigt, om end det ikke er traditionelle stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *