Spar på energien og miljøet

Der kan være mange penge at spare på energien. Ofte bruger man strøm, vand og varme uden rigtigt at tænke over, hvad det betyder for miljøet samt hvad det betyder for din pengepung. Med blot nogle enkle gode råd til hvordan du kan spare på varmen, vandet og strømmen, kan du spare penge og på CO2-regnskabet.

Spar på vandet

Vand kan hurtigt blive dyrt, men der er nogle ting, man selv kan gøre for at mindske forbruget. Det man oftest bruger vand på i hjemmet er bad og anden personlig hygiejne, dernæst er det, når man skylder ud i toilettet, og sidst er det tøjvask. Man kan spare mange penge om året ved at udskifte nogle af apparaterne i huset. Spar på energien ved f.eks. at skifte til en bruser med et lavere vandforbrug. Derudover er det billigst at tage et brusebad, fremfor at bade i et badekar. Man kan skifte til et toilet med lavere vandforbrug.
De moderne vaskemaskiner og opvaskemaskiner har et lavere vandforbrug, end de ældre modeller. Hvis man investere i en nyere vaske- og opvaskemaskine, er der også noget at spare der. Man kan også tænke over ikke at lade vandet løbe under tandbørstning, og når man sæber sig ind i badet. Derudover kan man sørge for at vaske tøj ved en lav temperatur samt altid fylde opvaskemaskinen helt op, inden den køres.

Spar på varmeregningen

Spar på energien ved at stille alle radiatorer på samme temperatur. Luft den fugtige luft ud af korte intervaller i løbet af dagen. Derved opvarmes hjemmet hurtigere. Sørg for at tage lidt kortere varme bade samt skrue lidt ned for alle radiatorer. Isolering af boligen har en afgørende betydning for energiforbruget. Sørg for at din bolig er godt isoleret, så er der mange penge at spare. Derudover skal du sørge for at vinduer og døre ikke er utætte, så varmen strømmer ud. Nogle gange kan det også betale sig at skifte opvarmningsform i boligen. Måske kan du spare penge ved at skifte til en anden opvarmningskilde.

Spar på strømforbruget

Spar på energien ved at tænke over hvor meget dine elektriske apparater bruger i strøm. Invester i et køleskab og fryser med lavt energiforbrug og sørg for at holde en lav temperatur i både køleskab og fryser. Det samme gælder i forhold til hårde hvidevarer, hvor det også er vigtigt at anskaffe energimærkede hvidevarer. Undgå så vidt muligt at have elektroniske apparater på stand by. Det er  vigtigt at sørge for at slukke alt elektrisk udstyr, når det ikke er i brug. Dette gælder også at slukke på stikkontakten og ikke kun på selve apparatet. Sluk lys i et rum, når du ikke befinder dig i rummet. På sigt kan der spares meget på strømforbruget ved at gøre dette. Derudover kan man udskifte sine elpærer med energisparepærer. Undersøg de forskellige elselskaber og se, om der er nogle selskaber, der kan levere el til dig, og som er billigere end dit nuværende.

Læs mere på: www.sparenergien.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *