Opnå dit ønskede job og karriere

den

Der er mange forskellige vigtige valg at foretage sig over en levetid. Både igennem barndommen og ungdommen samt særligt i det voksne liv og alderdommen, står man som menneske i det senmoderne samfund ofte over for skelsættende skilleveje. Skal man tage den ene retning eller den anden? Der er altid overvejelser at gøre sig og bekymringer at bekymre sig om. Med hensyn til vigtigheden af disse valg, resulterer de trods deres store betydning ofte i et relativt positivt resultat, uanset hvad man vælger. Dette gør sig gældende for alt lige fra valg af diverse investeringer, sociale relationer, fritidsinteresser og rejser. Det vigtigste valg man foretager sig i et alment liv, må dog trods alt siges at være det, der relaterer til uddannelse, job og karriere. Det gælder om at få den rigtige uddannelse og den rigtige erhvervserfaring, således at man kan få drømmejobbet. For nogle mennesker, der særligt prioriterer privatlivet og ikke går meget op i deres arbejde, kan det virke overflødigt. Men for de fleste er valg af job og karriere enormt vigtigt for deres daglige velvære, samt tilfredshed på såvel kort som lang sigt. Mange karriereveje er trods alt svære at bryde op med hen af vejen, mens andre erhverv åbner op for mange forskellige karriereretninger. Der er ingen, der har lyst til at sidde fast i et uønsket job hele deres liv, og derfor forekommer det yderst nødvendigt at tænke sig grundigt om, inden man vælger retning.

Prioriter dine interesser

Mange glemmer ofte at tænke over, hvad deres egentlige interesser omfatter. Det kan ganske vist være en betydelig faktor, om man elskede matematik eller dansk i skolen. Det fortæller jo nemlig om, hvilke fag, opgaver og arbejdsmetoder, man værdsætter og trives med. Men tidligere skolefag repræsenterer dog næppe mere end en brøkdel af en persons egentlige interesser. Hvad interesserer dig som person ud over dine erfaringer fra skoletiden? Kan du lide at fifle med IT, læse lange romaner eller dyrke sport? Alle denne slags interesser og præferencer kan og bør være vigtige inputs i relation til dine egentlige valg. Såfremt du kombinerer din yndlingsfag med de fritidsinteresser, du værdsætter mest, burde du kunne komme et skridt tættere på det rette valg af job og karriere og den gode økonomi. Blot ved et hurtigt kig på de førnævnte eksempler, dukker stillinger som IT-ekspert, bibliotekar og sundhedsrådgiver op i hovedet. Alt afhænger af individet, og man bør netop af denne grund aldrig begrænse sig i sine overvejelser. Selv de mindste observationer kan være vigtige for, at man foretager et valg, der både på kort og lang sigt er hensigtsmæssigt.

Lyt til din omverden

Valg af job og karriere er først og fremmest dit valg. Det er et personligt valg, kun du kan træffe, og hverken forældre, omgangskreds eller idéen om, hvad der besidder høj social status skal træffe beslutningen for dig. Med det sagt, skader det sjældent at lytte til sin omverden. Nogle gange ser de mennesker, du omgås med i dagligdagen muligvis ting ved dine kvalifikationer og interesser, du endnu ikke selv har bemærket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *