Lav lækker og frisk æggekage

I Danmark er den klassiske æggekage meget populære hvilket skyldes forskellige ting. Blandt andet er denne ret meget billig at lave, og derudover skal man bruge ingredienser, som man stort set altid har. Det er også forholdsvis billigt at lave en dejlig æggekage, hvilket også gør, at mange familier kan lide at lave denne ret. Der er nogle, som vælger ikke at lave en æggekage da de tænker, at det absolut skal være en ret med bacon og meget fedt. Man kan dog sagtens vælge sundere ingredienser til sin æggekage, og endda gøre den mere smagfuld på den måde.

En æggekage, der er sund og mætter

Den helt klassiske æggekage indeholder både mel, meget salt, lidt peber, mælk, æg og margarine. Derudover serveres den ofte med bacon og med purløg, hvilket mange da også synes er rigtig lækkert. Og alle disse ting er også med til at give æggekagen en god og fyldig smag. Ikke desto mindre er det dog ikke altid de sundeste ingredienser, som folk bruger og det kan man sagtens gøre noget ved.

 

For i stedet for at bruge så meget salt kan man vælge kun at bruge en smule og så kan folk efterfølgende smage til som de nu vil. Derudover kan man også tilføje nogle flere grøntsager således, at det ikke kun er de klassiske champignoner man tager i. For eksempel kan man tage lidt broccoli i hvis man ønsker det da det er et meget sundt alternativt til et par ekstra æg. Synes man, at broccoli er lidt for sundt og har en lidt for kraftig smag kan man også vælge spinat. Det er både en flot ingrediens, sprængfuldt af energi og vitaminer og så smager det slet ikke lige så kraftigt som broccoli.

Vælg tilbehør til æggekage

Det er de færreste, som føler sig mætte ved udelukkende at spise en æggekage. For selvom æggene og de øvrige ingredienser mætter godt så vil man formentligt føle, at der mangler noget hvis ikke man også spiser noget tilbehør. Det mest oplagte er at spise rugbrød til, hvilket mange også vælger at gøre. Vil man gøre lidt ekstra ud af det kan man rise rugbrødet, hvilket også er noget, som mange nyder.

Man kan også vælge noget helt andet og for eksempel købe noget lækkert knækbrød hvis knasende og sprøde konsistens står i kontrast til æggekagens bløde og cremede konsistens. Det giver en dejlig smags- og sanseoplevelse, som hele familien vil nyde. Er børnene lidt kræsne og måske ikke så meget til forskellige grøntsager og andre sunde ting, kan man gøre noget smart. Man kan blot hakke det fint og bruge ingredienserne i æggekagen. For på den måde vil børnene slet ikke lægge mærke til, at det rent faktisk er noget sundt de spiser, da alle de forskellige smage bliver blandet på den helt rigtige måde.

Når æggekagen kommer ud af ovnen eller af panden kan man tilføje nogle lækre krydderurter eller lignende og tage oven på æggekagen således, at den både smager af noget og også ser rigtig pæn ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *