Lastbilkraner anvendes til tunge løft

Lastbilkraner er især gode at anvende på bl.a. byggepladser, hvor der skal løftes eller flyttes tunge ting. Kraner kan inddeles i to kategorier, nemlig med eller uden kontravægt. Lastbilkraner tilhører kategorien uden modvægt og er designet til, at kunne stå solidt på jorden under arbejdet. Der findes forskellige typer af lastbilkraner, som hver især er egnet til et bestemt stykke arbejde. Der findes mange firmaer, som udlejer lastbilkraner. Tjek markedet igennem og find det firma, som kan give dig den bedste pris.

Se mere her: http://www.kranexpressen.dk/index.php/kraner/lastbilkraner

Værd at vide om lastbilkraner

Lastbilkraner bruges til hejsning og transport og kan anvendes i alle slags arbejdsforhold, det vil sige både i smalle gader, haller, porte og åbne pladser. Lastbilkraner består af en lastbil samt en tilhørende kran. Denne kran kan sidde forskelligt på den enkelte lastbil model. Lastbilkraner findes i alle størrelser, så firmaer kan leje en lastbilkran, der matcher deres behov. Lastbilkraner er solide og robuste, så de kan klare hårde og tunge arbejdsopgaver. Af sikkerhedsmæssige årsager skal arbejdere have det store kørekort for at kunne betjene en lastbilkran. Når man først har prøvet at styre en lastbilkran, så har man lettere ved at køre den de efterfølgende gange. Nogle af de mest populære lastbilkraner er 85 TM med bag monteret kran, 100 TM – 140 TM trækker med styrbare trailere og 100 TM – 185 TM med fly-jib. Fly-jib fungerer som en ekstra arm, der kan forlænge kranen. Denne model bruges især i smalle arbejdsomgivelser.

Lastbilkraner bliver brugt til mange forskellige slags arbejdsopgaver, bl.a. hejsning af byggematerialer, stålkonstruktioner, maskinflytning, andre tunge elementer og meget mere. Lastkranbiler har en god fleksibilitet samt manøvredygtighed. De kan bruges i alle slags arbejdssituationer, uden at være begrænset af størrelsen på arbejdspladsen. Den enkelte lastbilkran model bliver tilpasset alt efter, hvor den skal benyttes. Der er utrolig mange fordele ved at benytte sig af lastbilkraner. Den største fordel er naturligvis, at lastbilkranen kan bruges i de mest snævre arbejdsforhold. I tæt bebyggelse med snævre arbejdsforhold vil lastbilkranen ikke være til gene for nogen. Lastbilkraner kan placeres helt tæt på løfteopgaverne, idet kranføreren kan stå ved siden af og styre lastbilkranen via en fjernbetjening.

Udlejning af lastbilkraner

I Danmark findes der mange firmaer, der udlejer lastbilkraner. Et udlejningsfirma skal gerne have flere modeller indenfor lastbilkraner, så man kan vælge model efter hvilke arbejdsopgaver, man skal bruge den til. Hvis man vælger at leje en lastbilkran gennem et firma, så er der naturligvis nogle lejebetingelser, som skal overholdes. Som kunde er man selv ansvarlig for, at der ikke sker noget med lastbilkranen under lejeperioden. Kunden er ansvarlig for sin egen sikkerhed i forhold til lastbilkranen samt andre, der er i besiddelse af den. Når lejeperioden er ovre, så vil udlejningsfirmaet naturligvis tjekke lastbilkranen grundigt igennem for eventuelle skader. Udlejningsfirmaerne tegner typisk en erhvervsansvarsforsikring på lastbilkranerne, så de altid er dækket forsikringsmæssigt, hvis der skulle ske noget med deres lastbilkraner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *