Kia Venga – en rummelig familiebil uden lir

Efter 5 år på det danske marked kom MPV’eren Kia Venga endelig i en faceliftet udgave i 2015. Faceliftet er dog begrænset til små justeringer og opstramninger i designet, så bortset fra den mere markante kølergrill der får den nye Kia Venga til at syne mere temperamentsfuld, er der ikke sket de store ændringer.

På grund af den høje karosse og sædernes udformning er det let at stige og ud af Venga’en – det er til gengæld også let at blive kastet mere eller mindre frem og tilbage i svingene under kørslen, da sæderne ikke yder den samme støtte som jeg er vant til. Det er måske blot en tilvænningssag, men den manglende følelse af at sidde stabilt og trygt i førersædet begrænser umiddelbart køreglæden en anelse. Til gengæld har man fra det høje sæde et uovertruffet oveblik over vejen, så selvom motoren lader lidt tilbage at ønske, kan man hurtigt komme til at føle sig som konge på landevejen.

Den nye turbomotor, der blandt andet er at finde i den nye Kia Cee’d, må må man spejde langt efter med en Kia Venga, der fås i en 1,4 og en 1,6 liters 4-cylindret udgave med hhv. 90 og 126 hestekræfter. Førstehåndsindtrykket af en 1,6 liters benzinmotor er udmærket. Den virker letkørt og behændig, og brokker sig f.eks. ikke over at køre 70 km. i timen i sjette gear. Og så er den lydsvag, også på motorvejen, hvilket er et stort plus i min bog. Gearskift foregår smooth og let, og Kia Venga er generelt glad for at køre i de høje gear. Derfor overrasker det også negativt, at brændstofforbruget er så højt, som det er. På trods af at Venga’en er opgivet til at skulle kunne køre 16,9 km. pr. liter, kan jeg selv med min mest forsigtige kørestil ikke få den til at køre mere end 12-14 km. på literen i gennemsnit.

Hvor den nye Kia Venga skuffer lidt på de køre- og brændstoftekniske områder, stråler den dog når det kommer til indvendigt design og ikke mindst rummeligheden. Kia Venga har en akselafstand på hele 2615 mm. og en højde på 1600 mm., hvilket har resulteret i en særdeles rummelig kabine. Sæderne kan naturligvis justeres frem og tilbage, så der er plads til selv de mest langlemmede i familien. Bagagerummet mønstrer 552 liter, og det er endda før bagsæderne er klappet ned, så man kan bestemt ikke klage over pladsen. Interiøret fremstår lækkert og materialerne er af god kvalitet, hvilket endvidere bidrager til det overordnede positive indtryk af Kia Venga.

Kia Venga fås i både en benzin- og en dieseludgave, og priserne starter ved 159.999 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *