En julesweater er både kitsch, hygge og lidt af en trend!

Vinteren er en kold, mørk og trist tid. Julen derimod er varm, lys, hyggelig, fuld af gaver og smil – og lidt af en fest! Derfor kan julen ikke fejres nok, og derfor bør du tage et kig på en skøn, ny trend: At gå med julesweater! Men hvad er en julesweater, tænker du måske? Er det bare en sweater, man har på omkring juletid? Nej, det er en sweater med juleinspireret mønster og/eller motiv. Typiske motiver er rensdyr, juletræer, snemænd, julemænd og snelandskaber. Ofte er julesweatre også fulde af farver, hvorfor du ikke kan undgå at vække opmærksomhed med sådan én på! Men det er ikke bare opmærksom på dig selv, du gør – du er med til at gøre opmærksom på hjerternes fest, julen. Du er med til at højne hyggen!

Ironisk distance eller ærlig kærlighed – du kan ikke gå forkert med en julesweater!

De fjollede, nuttede, hyggelige mønstre og motiver kan godt være svære at føre sig frem i, netop fordi man er garanteret opmærksomhed. For hvordan skal man lige bære dem? Det er der, heldigvis, ikke nogen regler for. Du kan bære dem med oprigtighed eller med ironisk distance. Med de rigtige bukser og den rigtige styling, kan du også sagtens være lækker med dine julesweater på! Måske ikke lige på den der mystiske, sexede måde – men på den søde, goofy måde. Hvem får ikke lyst til at give dig en krammer, hvis du har en stor, blød sweater med snemand motiv på?

Du kender den sikkert godt – den lumre stemning, som hurtigt opstår til diverse julefrokoster. Med en julesweater løser du en del af problemet: Du ligner ikke én, der er med på kollegaernes sjofle ”julelege” – samtidig med, at ingen kan klandre dig for, ikke at være klædt julet og festligt på! Eller for ikke at se godt ud, for den sags skyld. Finder du en julesweater med glitter og pailletter (ja, de findes!) er du selvfølgelig ekstra festlig!

Hvornår kan du tage din julesweater på?

Helt oplagt er selvfølgelig juleaften. Hertil kommer de dage og/eller arrangementer, hvor du skal bage julesmåkager eller lave juleklip. Men du kan også bare have den på i hverdagen, hvor du så kan sprede hyggelig julestemning på kontoret eller hvor du ellers arbejder! Faktisk er hver dag hele december måned (måske med undtagelse af nytårsaften) oplagt til julesweatere! Er du ung og glad for at gå i byen, så er J-dag også helt oplagt, selvom den ligger i november.

Et godt råd: Pas på med at lave samme nummer som dagligvarekæderne – folk gider ikke se på juleting (inklusive julesweatre) før julen faktisk nærmer sig. Medmindre der er oplagte arrangementer, såsom J-dag, skal du altså lade julesweaterne ligge i skabet til det bliver december. At du begrænser brugen af din fine julesweater til december, betyder desuden, at den kommer til at holde i mange år. Ender den så ikke med at gå af mode? Nej, det er det bedste af det hele: En del af julesweaterens charme er dens kitsch – så des mere ”af mode” den er, des federe!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *