Hold liv i julens traditioner – læs mere her

Når man er flyttet hjemmefra, og måske endda har stiftet familie, så er det tid til at skabe sin egen jul med de traditioner, som man vælger at tage med sig kombineret med dem, som man godt kunne tænke sig.

En klassisk juletradition er at gå i kirke. Det kan du enten gøre selve juleaften. Her kan du opleve en kirke, som er godt fyldt op. Du kan også i stedet vælge nogle af de andre julegudstjenester, der er i kirkerne i december.
Det er en god måde at blive mindet om, hvorfor vi fejrer jul, samt at få ønske god jul til borgerne i byen.

Juletræet med sin pynt

Der findes intet som et juletræ, der kan sprede en dejlig duft af gran til hjemmet. Når det kommer til juletræer, så er det meget individuelt, hvordan vi netop ønsker disse træer. Skal de pyntes? Hvornår skal de pyntes? Og hvordan skal de pyntes? Før i tiden, så var det de voksne, der pyntede juletræet, mens børnene var lagt i seng eller ventede i et andet rum imens. I dag vælger flere at inddrage børnene, når juletræet skal pyntes, og det er derfor noget, som gøres sammen.
Hvilket juletræ skal man vælge?

Kan man holde jul uden et juletræ? Traditionelt set, så er det en rødgran, der er det klassiske og originale juletræ. Det er nok også derfor, at man tidligere hentede juletræet ind lige op til den 24. En rødgran taber nemlig hurtigt sine nåle, når det kommer ind i varmen. I stedet for en rødgran er mange begyndt at vælge mere holdbare sorter som Normann eller en anden ædelgran. De kan snildt stå inde i varmen hele december og holde sine nåle på. Så vælg det træ, som du synes er pænest og tag det ind efter holdbarheden.

Duften af jul

Til julen hører der mange dejlige dufte til.
Når man har juletræet inde, så er det fristende at plukke en lille gren af og tænde den over et stearinlys eller ved brændeovnen. Det dufter herligt, og skal gerne lige prøves hvert år. Her skal du dog være opmærksom på om dit juletræ er sprøjtet med gift eller brandhæmmende middel. Men gør det under alle omstændigheder med omtanke og læg ikke grenen fra dig, før du er sikker på at den er helt slukket og ikke længere er varm.
Duften fra den brændte grangren holder længe, og den er meget julet og stemningssættende.

Nye traditioner kommer til

Med tiden kommer der nye traditioner til de allerede eksisterende traditioner. I de seneste år er det for eksempel blevet populært med store, vamsede sweatre med julemotiver. De er dejligt varme, er gerne meget farverige og bæres hele december. De er sjove at se på, og skaber god stemning. For nogen er det et must at tilføje endnu en julesweater til samlingen hvert år. Således har man også nogle at skifte mellem. Det er både børn og voksne, som gerne bære en sådan sweater i december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *