Følg disse råd for at få en bedre kreditværdighed

Når det kommer til at låne penge, så kommer ens godkendelsesprocent i høj grad an på hvor god ens kreditværdighed er. Jo bedre ens kreditværdighed er, jo større er chancen nemlig for at blive godkendt til et lån. Dette kan du for eksempel søge om hos Bedre Kredit.

Det er derfor af afgørende betydning, at du sørger for at din kreditværdighed er i orden, så du kan stå så stærkt som muligt overfor en potentiel låneudbyder. Hvis du nu ikke har en helt perfekt kreditvurdering, så bør du dog ikke kaste håndklædet i ringen. Der findes nemlig måder, hvorpå du kan forbedre den, inden du ansøger om lån hos Bedre Kredit.

Hvad går kreditværdighed egentlig ud på?

Din kreditværdighed er især vigtig for låneudbydere som Bedre Kredit, der netop anvender den når de skal vurdere om du kan accepteres til et lån – og ikke mindst om du magter at betale det tilbage. En låneudbyder vil nemlig blive rigtig glad for at se, at din økonomi ser fornuftig ud; og din kreditvurdering er nemlig udtryk for dette. Det varierer en smule hvorledes de forskellige låneudbydere vurderer din kreditværdighed, men der vil dog typisk lægges ekstra mærke til:

  • Din personlige økonomiske forhold: typisk dine indtægter sat overfor eventuelle gældsposter. Dette vil afspejle din faktiske evne til i det hele taget at optage et lån.
  • Dine personlige situation: er du i arbejde eller på overførselsindkomst. Ejer du din egen bolig? Økonomisk stabile forhold er derfor af rigtig stor betydning, når en låneudbyder skal vurdere om de vil låne dig penge. Det kan f.eks påvirke dine chancer, hvis du har skiftet job adskillige gange indefor en kortere periode. Ligeledes kan du som boligejer stille dit hus som sikkerhed for dit lån. Desuden vil det ofte også være en fordel, hvis du er gift, idet din ægtefælle kan træde ind som garant – hvilket vil forbedre din kreditværdighed.
  • Dine tilbagebetalinger: hvis du tidligere har optaget et lån, har du så været i stand til at indfri det i tide. Dette sidste punkt er især vigtigt for låneudbyderne, fordi det giver dem en idé om, hvor ofte du har været for sent på den med dine afbetalinger – eller om de overhovedet er blevet afbetalt.

Hvis du desuden er uheldig at blive optaget i RKI som dårlig betaler, så kan det derfor se temmelig sort ud med hensyn til dine lånemuligheder; selv når der er tale om meget små lånebeløb.

Sådan kan du rette op på din kreditværdighed, inden du låner hos Bedre Kredit

For at forbedre din kreditværdighed bør du først og fremmest forsøge at rette op på de følgende punkter:

  • Overhold dine afbetalinger: hvis du har et eksisterende lån, så er det alfa omega at du overholder dine afbetalinger. Dette vil af logiske årsager nemlig gøre din kreditværdighed markant bedre.
  • Gør din samlede gæld mindre: når du afbetaler dit/dine lån, så vil det samlede beløb naturligvis også blive mindre. Dette viser låneudbyderen at du er pålidelig, og samtidigt ikke har en alt for stor gæld ude at svømme.
  • Indfri eksisterende gæld: endnu bedre er det, hvis du kan magte at afbetale din eksisterende gældsposter helt. Det siger nemlig sig selv, at hvis du ingen gæld har, så vil din kreditværdighed jo se meget bedre ud.
  • Ansøg med en anden: ved at søge lån med din ægtefælle, så er i nu to der hæfter for lånet. Dette giver låneudbyderen meget større sikkerhed, og især hvis din ægtefælle har en bedre kreditvurdering end dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *