Er det dyrt at fyre med fyringsolie?

Der er rigtig mange danske medier og politikere, der har været fortalere for, at man skal begynde at overveje at få udskiftet sit oliefyr med en anden kilde til opvarmning. De har blandt andet brugt argumenter som, at det skulle være for dyrt at fyre med fyringsolie sammenlignet med andre typer af opvarmning, men er det mon også sandt? Faktisk er det ikke helt så sandt, som både medier og politikere gerne så at det var, for det er fortsat rigtig billigt at fyre med fyringsolie, hvis du har et moderne oliefyr, der sørger for at forvandle din fyringsolie til varme på effektiv vis. Hvis du derimod har et ældre oliefyr, der har mange år på bagen, så er det en lidt anden sag.

Har mit oliefyr stor indflydelse på dette?

Der findes rigtig mange forskellige oliefyr på det danske marked og det er naturligvis ikke dem alle, der kan håndtere din fyringsolie på lige effektiv vis. Derfor vil der også være stor forskel på, hvordan dit og din nabos oliefyr behandler den samme fyringsolie, så derfor har dit oliefyr faktisk også en relativt stor indflydelse på, om det er dyrt for dig at fyre med fyringsolie eller ej. Hvis du har et nyt og moderne oliefyr, så skal du bestemt ikke bekymre dig om, at det er dyrt for dig at holde din bolig varm med fyringsolie, men hvis du derimod har et oliefyr stående, der har stået der siden huset er blevet opført i 70’erne, så er det lige pludselig en anden side af sagen.

Sørg for at få serviceret dit oliefyr

Der er rigtig mange, der tror, at oliefyret ikke har den store indflydelse på, hvor meget det koster at holde din bolig opvarmet med fyringsolie, men faktum er dog, at det har lige så stor betydning for din varmeregning som selve olien, du bruger til at varme op med. Derfor er det også særdeles vigtigt, at du sørger for at holde dit oliefyr serviceret, så du ikke pludselig står i en situation, hvor det er stoppet med at virke eller det ikke længere er nær så effektivt til at varme din bolig op. Det er ikke synderligt dyrt at få serviceret dit oliefyr én gang om året, så derfor vil det være dumt ikke at investere den lille sum penge, det nu engang koster.

Bliver det dyrere eller billigere i fremtiden?

I øjeblikket er der bestemt ikke nogen udsigter til, at det skulle bliver dyrere for dig at holde din bolig opvarmet med fyringsolie. Tværtimod, så ser det udelukkende ud til, at det fremadrettet kommer til at blive billigere for dig at holde din bolig opvarmet med fyringsolie i stedet for de mange andre typer af opvarmning, som du har mulighed for at vælge her i Danmark. Derfor skal du blot sørge for at holde fast i dit oliefyr, men som du også kan læse ovenfor, så er det vigtigt, at du sørger for at få det serviceret minimum én gang om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *